Трима души с тежки измръзвания са били приети в „Пирогов“

Млад мъж с тежки измръзвания и контузии по главата е бил приет тази сутрин в „Пирогов“. Той е бил открит в района на „Захарна фабрика“ в столицата и е с реална опасност за живота, съобщиха за Дарик от болничното заведение. По всяка вероятност 35-годишният мъж е бил пребит и след това ограбен, тъй като в него не са открити никакви документи за самоличност, обясни Александра Калоянова – говорител на Пирогов. По-късно той е бил разпознат от негов роднина. Инцидентът е станал в близост до блока, където живее сестра му, съобщиха от МВР и добавиха, че е намерен без връхни дрехи.

Калоянова разказа: „Мъжът е много подпухнал, вероятно е бил и пребит. Той е бил открит към 07:00, а в 08.05 ч. е приет в противошоковата зала на „Пирогов„. Той е с контузия и кръвоизлив на мозъка, счупени носни кости и опасност за живота. У него няма нито пари, нито документи. Специалистите в лечебното заведение коментират, че вероятно е бил нападнат и ограбен“.

Още двама мъже с тежки измръзвания са били приети в болничното заведение през изминалото денонощие. За единия от тях, който е на 64 години, също има опасност за живота./DARIK news/