Тод води Шумахер у нас през зимата

Най-успешният пилот във Формула 1 Михаел Шумахер може да посети България още през зимните месеци на 2010 г. Ангажимент към визитата на легендарния германец поел лично президентът на Международната автомобилна федерация (ФИА) Жан Тод. Французинът беше 24 ч в България и си тръгна вчера сутринта.
„Шумахер ми е като втори син“, споделил Тод на шефа на СБА и БФАС Георги Янакиев. Шуми работи 7 г. с него и в този период спечели 5 от седемте си титли. „Мисля, че посещението на Шумахер е съвсем реално и това е една от мечтите ми“, каза за „Стандарт“ Янакиев. Босът на ФИА останал очарован от страната ни и много доволен от трасето на Рали България, което догодина ще бъде част от Световния рали шампионат. В петък вечерта Тод го инспектира в Боровец. „Той посъветва да се обърне много голямо внимание на безопасността на зрителите и състезателите. Пожела ни да направим празник, който да се види от цял свят и да бъде отлична реклама за България. Беше впечатлен от премиера Бойко Борисов и медийното отразяване на посещението му. Нямам съмнение, че ще дойде отново. Макар и за малко време, си спечелихме добри приятели“, каза още Янакиев.
Височайшият гост е враг на алкохола и цялата вечер на Боровец изкарал на една малка бира. Тод опитал самоковските специалитети, слушал народна музика и френски шансони.
Мария Димитрова

в-к Стандарт