Термажлифтинг за изпъната кожа

Процедурата е безболезнена и не оставя никакви белези
В козметологията се извърши тиха революция. Разработена е и успешно се прилага методика за опъване на лицето без операция.

Из историята на заболяването:
Пациент: Марина Г., на 49 г.
Професия: счетоводител в голям търговски холдинг.
Диагноза: практически здрава.

Марина: „В нашия отдел се събрахме все жени на приблизително една и съща възраст – около 45 плюс-минус няколко години. Преди година шефката на отдела си направи стягане на лицето и процедурата беше толкова сполучлива, че всички искрено й завидяхме. Тя, както се казва, “повлече крак” и една след друга останалите колежки също си направиха пластични операции. Отделът се подмлади с десетина години. Само дето не на всички им провървя така, както на завеждащата. Понякога подмладяващата операция значително променя лицето на човека. Че нещата не са съвсем наред, стана ясно, когато в отдела започнаха да надничат разни колеги. Репликите им могат да се обобщят приблизително по следния начин: “Мили дами, защо са тези криви физиономии? Толкова зле ли вървят нещата във фирмата?” Искам да знам има ли начин да стегна лицето си и то да изглежда по-младо, без обаче да се променя?”

Отговаря д-р Михаил СОКОЛОВ:
– Наистина понякога при хирургическо стягане на лицето чертите малко се променят. Но сега можем да ви гарантираме, че това няма да се случи. Вече може да се прилага революционна методика на безоперационно опъване на лицето – дълбок лифтинг или термажлифтинг. Същността й се изразява в обработване на колагеновите влакна в дълбоките слоеве на кожата чрез радиочестотна енергия. В резултат на това започва образуване на нов колаген, отпуснатите влакна се свиват и стягат, а увисналата с годините кожа става млада и гладка – почти като в младостта. Подмладяващият ефект на дълбочинния лифтинг се запазва в продължение на 3 до 5 години, след което процедурата може да се направи отново. За профилактика тя може да се направи и по-рано, като така се предотвратява стареенето на кожата. Най-приятната новина е, че термажлифтингът е напълно безболезнен. Жената усеща само леки убождания, като редуване на топли и студени докосвания до кожата. Никакви “медицински” следи не остават по лицето, нито шевове или хематоми. Не е необходим и период на възстановяване. Подмладеното си лице можете да покажете още същата вечер след процедурата.

Линда Еванджелиста го опита първа

Канадският топмодел Линда Еванджелиста е известна не само с умопомрачителната си красота, но и с маниакалния си стремеж към съвършенство. Именно тя първа от западните звезди опита върху себе си действието на дълбокия лифтинг. Скоро след това роди син. “Съпругът ми изведнъж бе обзет от такава страст към мен, че му се прииска да имаме дете – откровеничи 41-годишната дива. Кой знае защо тя много ревностно крие името на този най-щастлив между смъртните мъже.

––––––-
МАСАЖЪТ – С КРЕМ ИЛИ БЕЗ?

Назначиха ми масаж, поканих у дома масажист от много известна клиника. Приготвих си всякакви масла и кремове, но той каза, че няма да ги ползва, защото масажът “на сухо” бил по полезен. Така ли е?
Рени Т.

Всички видове кремове и масла са или лечебни, или се прилагат, за да намалят триенето.

Използването на тези средства има смисъл, ако кожата на пациента е суха, лющи се или е прекалено окосмена, затова ръцете на масажиста не се плъзгат добре и трябва да се използва смазка. В останалите случаи квалифицираният специалист може да мине и без “парфюмерия”. Между другото зад обилното намазване на гърба може да се крие и недостиг на професионализъм или пък мързел. Ефект от такъв масаж няма, но вреда, уви, може да има, тъй като чуждите мазнини и разтворените в тях вещества нарушават обмяната на веществата. Още по-лош е талкът. Той не само остава по порите на кожата и ги запушва, но и неизбежно под формата на прах попада в белите дробове.

АМПУЛИТЕ СА ЗА СПЕШНА ПОМОЩ

Неотдавна видях козметичен крем в ампули и се обърках. Що за нов препарат е това и за какво се използва? С какво е по-добър от козметиката в тубички и кутии?
Соня М.

“Спешна козметична помощ” – така с пълно право се наричат ампулните препарати. Съдържащите се в тях активни вещества с висока концентрация при нанасяне на кожата оказват много бърз, практически моментален ефект. Плюсовете им са много. Абсолютната херметичност и стерилност позволяват да не се използват консерванти, което е важно при свръхчувствителна кожа. Всяка ампула е предназначена само за едно прилагане, съдържа определено количество активни вещества и предозировката е изключена. В зависимост от активните вещества едни ампули позволяват да се решат специфични проблеми на кожата ви и са най-бързият начин да й се придаде свежест, младост и здрав тен. Все пак най-голямата тайна на ампулната козметика е продължителното й действие. Ефектът от ползването на такива средства се усилва ден след ден. Ако поглезите кожата си с тях поне веднъж-два пъти на две седмици (идеалният вариант би бил всяка седмица), никакви операции за стягане на кожата няма да ви трябват.

СЪЖИВЕТЕ КОЖАТА С КОМПРЕСИ

Имам отпусната и суха кожа. Бих искала да я “съживя” малко. Как да го направя?
Недялка Т.

Опитайте с компреси. За да ги направите, ще ви трябва две малки кърпи, много гореща и много студена вода, а също и билки: лайка, мента, липов цвят. Билките се запарват с вряла вода, прецеждат се и отново се затоплят. Преди компреса почистете лицето си и нанесете малко крем. Намокрете едната кърпа с горещата отвара, добре я изстискайте и я сложете върху лицето си за 1-2 минути, след което го покрийте с другата кърпа, навлажнена в студената вода. Сменяйте кърпите по този начин 3-4 пъти. Завършете процедурата със студен компрес, който трябва да остане върху лицето ви поне 5 минути. Резултатът от действието на компреса ще бъде видим след десетина минути. Кожата ви ще остане стегната 12 часа, затова е добре да правите такива компреси по 2-3 пъти седмично. Трябва да знаете обаче, че ако имате по лицето си разширени кръвоносни съдове, трябва да се откажете от тези компреси.

/ Blitz.bg