Телец (21 април – 20 май) Хороскоп

Елемент – земя

Характер –  неподвижен, земен, женски

Управляваща планета – Венера

Любима фраза – „Аз имам!“

Подходящи камъни – тюркоаз, смарагд, нефрит, корал, ахат

Щастливи числа –  2, 4, 16, 18   
Положителни черти – верни, разумни, стабилни, постоянни

Отрицателни черти – инати, лакоми, мудни

 

Зодия Телец са родените между 21 април и 20 май. Името на зодията е мъжко, но те са подвластни на женската и страстна планета Венера. Знакът е земен, което още повече ги прави непостоянни и многолики като жените.

 

По характер Телците са горделиви и мълчаливи. Трудно помръдват от мястото си, не обичат много да общуват с другите и доста често избухват. Не му се изпречвайте на пътя, защото е много страшен в такива случай и гази наред неприятелите си. Има голямо търпение, но все се намира някой, който да го предизвика.

 

Трудно приема новите неща, не обича промените. Свикнал си е с някои неща и не иска да ги изоставя. Това го прави почитател на семейния живот и на собствен дом. Харесва му да си нагласи дома по свой вкус и много се стресира, ако се налага да прави промени и преустройства. В такива случай наяве се показва ината му, който е доста голям и трудно можеш да го помръднеш от позицията му.

 

Не се плаши от проблемите. Те му действат като катализатор и го надъхват да се бори с всички сили. Много е верен на приятелите и близките си и ги защитава ревностно и на всяка цена. Обича големите неща и материални и духовни. Впечатлява го разкоша, отдава необходимото уважение на парите, но трудно ги харчи. По-скоро е скъперник, от колкото с широки пръсти.

 

Обича добрата кухня и се храни с удоволствие. Яде почти всичко и то по-много. И това се отразява и на фигурата му. Доста от Телците са с едри размери. Това се отразява и на здравето им. Благодарение на мощното си тяло, рядко боледуват, но ако се разболеят го понасят много тежко. Болестите им претърпяват усложнения и много бавно оздравяват. Така че голямото количество храна се превръща в нож с две остриета. Ако е правилно подбрана, тя ги пази, но ако е вредна, тя ги разболява и ги предразполага към наднормено тегло. Специално внимание трябва да се обърне на храненето на децата, представители на зодия Телец. От рано трябва да се контролира менюто им, за да не си навлекат проблеми в по-късна възраст.