Тежко криминално престъпление разкриха служители на ОДМВР-Ловеч

Според данните, събрани до този момент, 45-годишният В.И. убил съпругата си, след което я обявил в полицията в Троян за изчезнала

На 18 март за общодържавно издирване била обявена 46-годишната В.И. от Троян. Издирването започнало по молба на съпруга й – В.И. /45 г./. Той обяснил пред полицаите, че жена му напуснала дома им на 16 март и оттогава е в неизвестност.
В хода на предприетите действия по установяване на местонахождението на жената, криминалистите стигнали до редица несъответствия в показанията на съпруга й и изградили версия за негова съпричастност към изчезването й. Последвал тест с детектор на лъжата в Института по психология на МВР. Полиграфско изследване показало, че данните, подадени от В.И. са неверни. От проведените допълнителни разговори с него станало ясно, че той е автор на тежкото престъпление – след убийството, разчленил тялото на жена си и го заровил в гориста местност по пътя Ловеч-Плевен. За действията си мъжът направил пълни самопризнания пред съдия от Окръжен съд – Ловеч.
Тази сутрин служители на сектор “Криминална полиция” при ОДМВР-Ловеч и РУМВР-Троян претърсили района и открили части от тялото на мястото, посочено от В.И. Намерени са и иззети кирка и лопата. Работата по документирането на случая продължава, образувано е досъдебно производство.