Тежка ЖП катастрофа в турция

Два експресни пътнически влака се сблъскаха близо до град Биледжик – Северозападна Турция, предаде БНР. При удара са пострадали сериозно двамата машинисти, единият от които починал, а другият остава в критично състояние. Повечето от ранените пътници са от първите вагони на двата влака.

Двата експреса пътуващи от Истанбул за Ескишехир и от Ескишехир за Истанбул са се сблъскали в 10 часа в района на Байъркьой малко преди сприката Везирхан, близо до град Биледжик. Спасителните екипи успяха много бързо да стигнат до мястото на катастрофата и да евакуират пътниците, които са останали затиснати между седалките. Двата влака не са дерайлирали.

Катастрофата е станала, след като експресът идващ от към Истанбул – Хайдарпаша не спрял на червен сигнал и се блъснал в отсрещния пътнически експрес.

От транспортното министерство в Анкара съобщават за голям брой ранени, без да уточняват броя им, и само за една жертва – единият от тежко ранените двама машинисти, който е починал след челния удар на двата влака. Екипите са установили и самоличността на други двама сериозно пострадали от персонала.

Продължава превозването на спасените пътници от двата влака с автобуси до Истанбул и Ескишехир. Заради катастрофата спря движението и на другите влакови композиции по тази линия.