Театър „СЪЛЗА и СМЯХ“ остава в сградата на „РАКОВСКИ“ № 127

На специална среща, проведена днес в Министерството на културата по покана на министъра на културата Вежди Рашидов, се постигна споразумение между ръководството на театър „Сълза и смях” и настоятелството на читалище „Славянска беседа” за условията, при които театърът ще продължи своята дейност в салона на ул. „Г. С. Раковски” № 127.
На срещата, преминала в конструктивен дух, присъства ръководството на Министерството на културата, ръководството на Съюза на народните читалища начело с проф. Стоян Денчев, ръководството на театър „Сълза и смях”, настоятелството на читалище „Славянска беседа”.
Министър Вежди Рашидов и проф. Стоян Денчев изтъкнаха необходимостта от модернизиране и оптимизиране на дейността на българските читалища, за да могат те като уникални духовни центрове да отговорят на съвременните условия на развитие на културата.
По време на срещата беше повдигнат и въпросът за необходимостта от спешни промени в Закона за народните читалища. Под ръководството на заместник – министъра на културата Димитър Дерелиев ще бъде съставена работна група от специалисти и експерти, които да подготвят законовите промени.