Тачи заплашва с нов конфликт в Македония

eu_flagАко не се стигне до споразумението, което бе изготвено от Демократическата партия на албанците /ДПА/ между македонците и албанците няма да съществува нито македонска нация, нито македонски народ. Това каза лидерът на ДПА Мендух Тачи пред албанската телевизя Алсат, която се излъчва в Тирана.

Според него в бъдеще може да се стигне до конфликт между албанците и македонците, ако продължава дискриминацията на младите албанци в Република Македония. По отношение на спора за името на страната между властите в Скопие и Атина Мендух Тачи каза, че македонците са изправени пред най-голямото си предизвикателство. „Ако се изчисти най-новата им история те ще се самоопределят като българи или сърби“, каза още Тачи.
„Приемането на компромис при решаването на този спор от страна на премиера означава, че Никола Груевски се ангажира да промени името и идентичността и приема, че македонците са славяни, но нямат нищо общо с античността“, каза още Тачи и добави: Македония има бъдеще само като многонационална държава, защото изграждането на държава на етническа основа няма бъдеще. /БГНЕС