Тайната на пирамидите

Най-старото от чудесата на света – египетските пирамиди, издигнати на платото Гиза преди повече от 50 века, ревниво пазят своите тайни. Пирамидите не Хеопс, Хефрен, Мирекин продължават да учудват света.

Кога точно са били издигнати? Как са били строени, какво, е било истинското им предназначение? Имат ли чудодейни свойства?

Астрономите откриват в тях космически закономерности, математиците извличат от техните пропорции удивителни математически уравнения и съвършени, магически числа. Други смятат, че пирамидите оказват лечебно въздействие: премахвали безсъние, спирали стареенето на организма и т.н.

Американски учени твърдят, че пирамидите били създадени от оцелелите жители на Атлантида, които скрили под дясната предна лапа на Сфинкса тайните на потъналия континент.

Разказват, че през 1799година Наполеон се изправил пред Хеопсовата пирамида и пресметнал, че в нея били вложени 2,5 милиона каменни блока, от които можело да се издигне стена по цялата граница на Франция с височина 3 метра и дебелина 30 см. Една августовска нощ той се уединил в Хеопсовата пирамида. На сутринта треперел, бил мъртво бледен, а на въпроса какво му се, е случило, споделил, че и да им каже нямало да му повярват.

За да добиете реална представа за големината на пирамидата ще споменем само, че в нея могат да се поместят римската съборна църква „Св.Петър”, катедралата „Св.Павел” и Уестминстърското абатство. Само един от блоковете, от които, е изградена Голямата пирамида тежи от 2,5 до 15 тона.

Най-различни са хипотезите за предназначението на пирамидите. Според някои те са се използвали като пречиствателни станции за водите на Нил, според други пък били Лаборатории и генератори на енергия за влияние върху човека!? Най-логичната хипотеза до момента, обаче, е, че пирамидите са се строели в чест на фараоните, за да се покаже тяхното могъщество и сила на останалите.

Остава, обаче въпроса как са били построени пирамидите, тъй като по това време не, е имало такива модерни техники, каквито се използват в момента. Наивно, е да вярваме, че са изградени на ръка от хиляди роби..