Тази сутрин около 1.25 часа в Казанлък, полицейски екип извършил проверка на трима мъже от Казанлък

kazanlak, Казанлък, полицияСтара Загора. От единия от тях – Д.Х. /20 г./ били иззети три хартиени пакетчета със суха растителна маса, която при направения полеви наркотест реагирала на канабис. Д.Х. е задържан за 24 часа. На 29 ноември около 16 часа пред затвора в Стара Загора при рутинна проверка на чакащия за свиждане Д.М./20г./ от с.Стара Загора, служители на затвора  установили, че в опаковка от маргарин е поставен полиетиленов плик с около 15 грама суха растителна маса. При направения полеви наркотест, съдържанието на плика реагирало на марихуана. Д.М. и придружаващите го Л.П./23г./ от Хасково и Ж.Г./21г./ от Стара Загора са задържани за 24 часа. По случаите са образувани досъдебно производство.
Вчера около 16.30 часа в РУ – Казанлък е получен сигнал, че неизвестен извършва кражба на кабели от колекторна шахта на бул. “Ал. Батенберг”. Изпратеният на място полицейски екип заловил 53-годишния К.Ц. от Казанлък. При извършения оглед е  установено, че са отрязани  шест кабела по 15 м, на обща стойност – около 7200 лв. К.Ц. е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.
По време на футболната среща между ПФК “Берое” и “Литекс”, вчера около 15.45 часа неизвестен от агитката на ПФК “Берое” възпламенил самоделна бомбичка в сектора за привържениците на отбора-домакин. Пострадал е 18-годишен старозагорец, който получил повърхностни изгаряния по лявата ръка и лицето. Оказана му е амбулаторна медицинска помощ.  Работата за изясняване на случая продължава РУ – Стара Загора.