Съд забрани на Любо да напуска страната

sud7Нямат край бурните събития в живота на Любо Пенев. След оставки, завръщания и съдебни дела за 2,3 млн. лева вчера лъсна друг факт: на треньора е забранено да напуска България. Решението е на бургаската полиция, и то заради борча на „червения“ треньор към банка. Миналия петък в Административния съд в Бургас е образувано дело номер 1617/2009 г. по повод жалба на Любослав Пенев против заповед на Директора на ОД на МВР-Бургас, с която му е наложена принудителна административна мярка за забрана за напускане на страната. В нея адвокатите на Любо искат спиране изпълнението на заповедта като незаконосъобразен акт, както и нейната отмяна. 
Както е известно, частен съдия-изпълнител запорира имущество на треньора на ЦСКА заради борча от 2,3 млн. лева. Вероятно той го е взел от бургаска банка покрай инвестициите във вилно селище край с. Лозенец.
Треньорът на ЦСКА изгледа вчерашния успех на дубъла с 2:0 срещу Локо (Сф) и коментира бодряшки: „Няма абсолютно никакъв проблем. Ето за какво става дума. Взел съм кредит от една банка, който обезпечавам с имот. Имотът дори е оценен доста по-скъпо от получения в крайна сметка кредит. Но се е получило някакво временно разминаване и поради тази причина е била издадена тази забрана. Моите адвокати вече си вършат работата. На 1 декември на заседание на съда в Бургас тази забрана ще отпадне. Това е 100% сигурно поради залога, който съм дал срещу този кредит“, разясни Пенев и увери, че на 2 декември лети за Лондон да води ЦСКА срещу Фулъм.

в-к Стандарт