Съдът освободи Красимир Маринов – Големия Маргин и остави в ареста Стефан Бонев – Сако

Съдът освободи Красимир Маринов – Големия Маргин от ареста, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Състав на Софийски градски съд реши да остави в ареста Стефан Бонев – Сако. Красимир Маринов и Милен Алексиев получиха най-лека мярка за неотклонение – подписка.
Съдът обоснова решението си въз основа на показанията на Тихомир Георгиев, който е основен свидетел по делото срещу Златко Баретата. Съдът прецени, че Тихомир Георгиев доста цинично е използвал органите на държавното обвинение срещу свои мними или действителни опоненти за постигането на собствените си престъпни цели. Съдът прецени, че неговите показания са с ниска степен на доверие и затова наложи най-леката мярка за неотклонение срещу Красимир Маринов – Големия Маргин – подписка. Съдът прецени още, че в показанията си анонимните свидетели са се позовавали на изказвания на трети лица, които не са разпитани. Тези техни твърдения биха могли да бъдат мотивирани от желанието им да демонстрират позиции. Съдът посочи още, че братя Маринови се ползват с негативен обществен образ, свързан с подозрения за ръководене на престъпния свят, но от защитените свидетели никой не е заявил, че се познава лично с някой от тях двамата. Защитените свидетели също се позовават на заявленията на Стефан Бонев, за да мотивират предположенията си, че Красимир Маринов – Големия Маргин и брат му ръководят престъпна група.
За обвиняемия Милен Алексиев съдът бе категоричен, че не е налице обосновано предположение, че той е извършил това, в което е обвинен. Алексиев е признал пред съда, че има участие в легалната бизнес дейност на Стефан Бонев. Според съда обаче – това не води автоматично до извода, че е негов „пръв помощник“ и в престъпната му дейност.
За Стефан Бонев съдът прецени, че налага мярка задържане под стража, заради характера на престъпленията и завишената обществена опасност, каквато представлява личността на Бонев./агенция Фокус/