студентски заем

Съвети за студентски заеми

Обучението е едно от най-важните неща в живота. То създава перспективи за бъдещето. Ако човек се образова, шансът му за добър живот със сигурност са много, много по-големи, отколкото ако остане без образование. Така че няма спор – щом нещо е перспективно, струва си да инвестираме в него.

Средствата, необходими обаче за обучение във висше учебно заведение обаче хич не са малко, особено ако човек реши да учи в престижен университет. Все повече хора си набавят необходимите средства, като прибягват до това да изтеглят студентски заем. И това е добро решение! Най-голямото предимство е, че изискванията са по-малко в сравнение с тези за получаване на друг тип кредити, а и има сериозен гратисен период – в повечето случаи дори може да започнете да го връщате след години, даже и чак когато сте завършили висшето си образование и сте започнали вече да работите.

Ето пет съвета за ваше улесняване, ако решите да се възползвате от кредитите за обучение:

Сметките за разходи по всяка вероятност ще са дори повече, отколкото очаквате. Имайте предвид обаче, че никой няма да иска от вас парите накуп. Ако изтеглите сума, достатъчна за целия период на обучение, не се изкушавайте да харчите от парите за други неща. Ако го направите, може да се окаже, че в последния курс например няма с какво да платите семестрите си.

Трябва да знаете също, че сметките за приходи почти винаги се кредитират. Когато пекарна продава своите продукти, тя кредитира продажбите. Когато банка печели лихва по заемите си, тя кредитира приходи от лихви по заеми.

Когато дадена компания издава чек, тя кредитира сметката за активи в брой.

Когато дадена компания получи пари, тя дебитира кеш.

Всяка транзакция ще изисква дебит на поне една сметка и кредит на поне една друга сметка.

Така че, въпреки че сте физическо лице, спазвайте тези правила, за да бъдете максимално улеснени.

Източник: jet-credit.com