Съвети за ремонт в банята

Банята, е едно от малкото места в дома Ви, където наистина можете да останете насаме със себе си. Затова, е от изключително важно значение тя да Ви носи необходимия комфорт и уют, докато я използваме. В нея можем да разпуснем от поредния тежък ден на работа или пък просто да се отдадем на спокойствие и релакс, потопени във ваната, заобиколени от десетки ароматни свещи и да се насладим на момента, без да бъдем обезпокоявани от никой. Така, че трябва добре да помислите какво искате да има в нея, преди да правите каквото и да било, тъй като тя едновременно трябва да бъде функционална и уютна, което не се постига толкова лесно. Затова ще Ви дадем няколко прости стъпки, които ако следвате ще бъдете напълно сигурни, че не пропускате нищо и ще направите банята си точно такава, за каквато винаги сте си мечтали.

На първо време си направете примерен чертеж, който ясно да показва местоположението на тоалетната чиния, душа, ваната и местата на останалите предмети в помещението, които искате да запазите й след ремонта на банята. Преди да пристъпите към най-приятната част- избирането на обзавеждането в банята, трябва да сте напълно убедени, че канализацията  и водоснабдяването в помещението са на ниво и няма да Ви създават проблеми в близките години. Препоръчително, е даже да смените някои от по-старите тръби, за да сте напълно сигурни, че в бъдеще няма да Ви се налага да разбивате отново банята си, за да отстранявате бъдещи проблеми свързани с тях.

След като сте приключили с подготвителните дейности, е време да изберете обзавеждането на банята. Най-напред започнете с цвета на плочките, тъй като те ще служат за фон на банята и ще трябва да съобразявате избора си на останалото обзавеждане именно с техния цвят. Защото не върви да си поставите розово кошче за пране или оранжева етажерка на зелени плочки.

Въпреки, че всеки си има вкус и на някои хора този стил, който аз наричам „шарения” може да му харесва, но най-важното нещо, е да направите банята си да изглежда по начин, който на Вас Ви харесва, в никакъв случай не робувайте на модни тенденции или на чуждото мнение.