Съвети за дълга и здрава коса

Косата е съществен елемент от външния вид, поради което на начина, по който тя изглежда, се обръща особено внимание. Когато става дума за женската коса, от особено значение е тя да е гъста и здрава, а колкото по-дълга е, за толкова по-женствена е смятана нейната притежателка.

Поради това ви предлагаме 5 идеи, благодарение на които да помогнете на косата си да расте дълга и здрава.

1. Храните, богати на витамини и минерали, трябва да са съществена част от менюто на всяка жена, която иска да има дълга коса. Балансираната диета е много по-полезна, в сравнение с шампоаните и балсамите, стимулиращи израстването на косата. От съществено значение е и наличието на антиоксиданти в храната, които ще неутрализират свободните радикали, забавящи растежа.

2. Заложете на маските за коса, приготвени в домашни условия и съдържащи естествени съставки.

3. При боядисване избирайте бои за коса, които са приготвени върху естествена основа. По този начин ще възпрепятствате чупенето на косъма.

4. Намалете стреса – както всяка друга част на нашето тяло, а понякога и по-силно, косата реагира на негативните ефекти, породени от стресови ситуации. Почивката, релаксацията, освобождаването на мисълта са от съществено значение за начина, по който косата изглежда.

5. Предпазвайте косата си от слънцето – не само кожата, но и косата има нужда от защита от вредните лъчи на слънцето. Късането на косъма и увреждането на скалпа, които са основните врагове на здравата коса, могат да бъдат избегнати чрез нанасянето на слънцезащитни продукти за коса.