Събаряне на стени от бетон и тухла или кирпич

Събарянето на стена, е трудна и отговорна работа, за която, трябва да бъде изготвен предварителен план за действие, който да включва всички възможни варианти, които могат да се случат по време на работа. С нейното събаряне, трябва да се заемат специалисти, които разполагат с професионална техника и имат необходимите качества, за да работят с нея. Възползвайте се от услугите на някоя специализирана фирма „Кърти, чисти и извозва”, която ще се справи с тази задача за нула време. Ако има обзавеждане около стената то може да се премахне от фирмата за къртене тя също предлага извозване на стари мебели както много фирми за изхвърляне предлагат разрушаване.

В случай, че ангажирате фирма, която да събори стената, в уречения ден и час при Вас ще пристигне инженер или друг специалист, който да анализира ситуацията и да определи по какъв начин ще бъде съборена стената. В зависимост от нейния обем и целите, които искате да постигнете с нейното събаряне, тя може да бъде отстранена на ръка, с машини или комбинирано. Колкото и средновековно да изглежда събарянето на ръка, то, е най-ефективния метод, но за сметка на това най-бавния. Ръчният метод, е най-разпространен, тъй като в повечето случаи, става въпрос за събаряне на стени в домашни помещения, където, е невъзможно да се използват тежкотоварни машини, като багери и т.н. Преди да бъде определен метода, обаче, трябва да се определи дали изобщо, е възможно събарянето на стената. При положение, че тя, е носеща, то нейното събаряне може да нанесе сериозни щети върху целостта на сградата. Ако не знаете дали стената, е носеща, ще Ви бъде нужен архитектурния план на сградата, за да разберете. В случай, че не разполагате с такъв, може да се допитате до специалиста, който ще Ви изпрати фирмата, която ще събаря стената. Другият вариант, е сами да разберете дали стената за събаряне е носеща, но ако не сте сигурни в собствената си преценка, най-добре се доверете на тази на специалиста.

След като бъдат изяснени тези „дребни” детайли на следващия ден ще пристигне бригада от къртачи, които ще се заемат със събарянето на стената. С наемането на професионалисти, Вие си гарантирате, че всичко тя ще бъде премахната по възможно най-бързия и ефективен начин, без никакви проблеми. Освен това, фирмата, която ще се погрижи и за строителните отпадъци. Те ще бъдат почистени и изхвърлени на специализираното сметище на депониране, в случаи, че не разполагате с подходящ транспорт, за да се справите сами с тази задача.