Стрелец (23 ноември – 21 декември) Хороскоп

Елемент – огън

Характер –  подвижен, огнен, мъжки

Управляваща планета – Юпитер

Любима фраза – „Аз разбирам!“

Подходящи камъни – хиацинт, тюркоаз, пурпурен аметист, син сапфир

Щастливи числа –   3, 4, 9, 45
Положителни черти – честни, искрени, добри, щедри, весели, открити

Отрицателни черти – нетактични, несръчни, непохватни

Навлизайки в знака на Стрелеца на 23 ноември, Слънцето дава на хората родени в този период стремеж към приключение и вътрешно познание. Стрелците са откриватели и винаги искат още и още нови и интересни неща. Постоянно вървят напред и се интересуват от заобикалящият ги свят.

 

Стрелците са много оптимистични хора, мислят добро на всеки и всичко, за тях светът е розов и красив и трудно можете да ги убедите в противното. Колкото и труден да е жизненият им път, те не се отчайват, преминават през всичко и това ги изпълва с още повече сили и енергия.

 

Обичат да пътуват, харесват им да изучават чуждия начин на живот. Имат големи мечти и обикновено успяват да ги осъществят. Малко не обичат да им се нареждат и да имат началници на главата си. Стрелецът не задълбава в характера на даден човек и го приема такъв, какъвто е, но това понякога им носи главоболие, защото тази лековерност не е много здравословна.

В любовта е леко непостоянен и в един период от живота му, това ще му създаде неприятности. Но когато реши, че е намерил любовта на живота си, нищо не може да го отклони от постоянната връзка, но само ако и партньора отвръща на чувствата му.

Стрелеца обича да учи, да чете, да обучава. Има непрестанен интерес за нови и нови знания. Има възможност да се реализира в много области, но най-подходящи за него са професиите на актьор, лекар или държавен служител.

Здравословно са доста стабилни и са уязвими само по отношение на нервите и черния дроб. Затова им се препоръчва по малко натоварен живот, повече движение и здравословно хранене.