Столичните полицаи разследват въоръжен грабеж, извършен тази сутрин в столичния квартал “Люлин”

За броени дни криминалисти от сектор “Престъпления свързани с моторни превозни средства” при СДВР установиха и задържаха извършителите на кражба на мотоциклет “Дукати Монстър” с последвано искане за откуп. Кражбата е извършена между 27 и 28 март от платен паркинг в гр.Банкя. По-късно на собственика се обадили двама неизвестни, които му поискали 1000 лева за да му върнат мотоциклета. По случая в СДВР е заведен заявителски материал. В хода на оперативно-издирвателните и процесуално следствените действия, поискалите подкупа са установени – 32-годишните С.П. и М.Д. и съучастниците им – Д.С./20г./, Ф.Д./26г./, Н.Х./32г./, П.И./28г./ и Х.Т./35г./, всичките от гр. Костинброд. Вчера, в 16,30 часа седмината са задържани в момента на получаване на откупа в Костинброд, където е била уговорена срещата със собственика на мотоциклета. Задържаните не са известни до момента на полицията. Трима от тях – Д.С., Н.Х. и Х.Т. са разпитани като свидели. На останалите четирима е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 346 от НК и предстои налагане на мярка за неотклонение.
Столичните полицаи разследват въоръжен грабеж, извършен тази сутрин в столичния квартал “Люлин”. Около 2,30 часа в денонощен магазин за хранителни стоки нахлули двама маскирани и въоръжени с пистолети мъже, които нанесли побой на продавачката, завързали я и отнели от касовия апарат оборота от 3000 лева и още 600 лева от чекмедже в помещението. По данни на потърпевшата, по време на обира в магазина влезли още трима маскирани, които преди да избягат откраднтали записващото устройство на камерите. Петимата грабители се оттеглили в неизвестна посока. На място е направен оглед от дежурна оперативна група на СДВР. По случая в Девето РУМВР е образувано досъдебно производство.
Двама грабители, единият от които непълнолетен, са задържани от служители на Първо РУМВР. На 20 януари, около 21 часа на ул. “Лидице” двамата нападнали столичанин и след заплахи отмъкнали мобилния му телефон и 35 лева. В хода на оперативно-издирвателната работа криминалистите влезли в следите на извършителите и задържали 18-годишният П.А. и 17-годишен, и двамата известни на МВР за кражби и грабежи. Откраднатия телефон е намерен и иззет. На П.А. е наложена мярка за неотклонение “подписка”, а на непълнолетния – “надзор на родител”. Работата за установяване и на други извършени от тях престъпления продължава.
Кражба от магазин на бензиностанция на бул. “Ботевградско шосе” разкриха служители на Пето РУМВР. На 20 март управителят на бензиностанцията заявил в районното управление за кражба на компресор за автомобилни гуми, акумулаторни батерии и козметичен автокомплект. За броени дни криминалистите установили и задържали извършителя – 30-годишният З.Р., известен на полицията за кражби. Част от откраднатите вещи са намерени и иззети. Материалите по случая са докладвани в СРП.
В момент на кражба на гориво от лек автомобил, паркиран пред блок в ж.к. “Младост” служители от Седмо РУМВР задържали 41-годишният А.А., известен на МВР за кражби и 17-годишен, неизвестен до момента на полицията. Материалите по случая са докладвани в СРП за образуване на досъдебно производство.
Столични криминалисти задържаха извършителите на въоръжен грабеж. На 11 октомври м.г., около 3.30 часа, четирима мъже влезли в новострояща се сграда в ж.к. “Младост”. Те заплашили с нож и пистолет охранителя и откраднали от обекта къртач, бензинова помпа, бормашина, електрически трион, кабели за инсталация и мобилен телефон. Когато работниците на строителния обект пристигнали на работа, открили вързан и в безпомощно състояние охранителя. При специализирана полицейска операция на криминалисти от сектор “Грабежи” при СДВР и Седмо РУМВР вчера са задържани С.И. /42 г./, В.И. /41 г./, И.Д. /34 г./ и 19-годишният Т.И., известни на полицията за грабежи и кражби. Част от откраднатите вещи са намерени и иззети. На четиримата е наложена мярка за неотклонение “Задържане под стража” за срок от 72 часа. Работата по установяване и на други извършени от тях престъпления продължава.