Столичните полицаи проведоха 24 питейни заведения на територията на столицата

София МВРПроверени са 24 питейни заведения, съставени 11 акта за неправилно паркиране, принудително са репатрирани 21 автомобила

Поредната специализирана полицейска операция бе проведена от 22 часа до 6 часа тази нощ на територията на столицата. Столичните полицаи са предприели действия за предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления, установяване на лица от криминалния контингент и на такива, обявени за общодържавно издирване, както и установяване на непридружени малолетни и непълнолетни на обществени места след 22 часа. В операцията са участвали 63 полицейски служители. В хода на операцията са проверени 24 питейни и увеселителни заведения и  компютърен клуб.  Проверени са 276 посетители, петима от тях са известни на органите на реда.
След 22 часа в питейните завадения не са открити малолетни и непълнолетни сами. Съставени са 15 предупредителни протокола по чл.55 от ЗМВР. На седем души са съставени актове за установено административно наказание и българските документи за самоличност.
В столичното Седмо е задържан мъж, откраднал стока на стойност 60 лв. от магазин “Фантастико”. Съставен му е акт по чл.218Б от НК.
По Закона за движение по пътищата са проверили 41 автомобила, съставени са 11 акта за неправилно паркиране, един за алкохол и са наложени 25 глоби по фиш. Принудително са репатрирани 21 автомобила, 15 от тях от територията на Студентски град и 6 от централната градска част.