Стимулирането и обезщетенията за безработен в Щатите

Работа

Стимулирането и обезщетенията за безработен в Щатите заради пандемията имат и обратен ефект!

Някои републиканци се оплакват, че специалният Конгрес по осигуряване за безработица, създаден за да се справи с пандемията на коронавирус, прави твърде лесно работниците да правят това, което държавните служители казват, че трябва да правят: да  именно да останат у дома.

Сенаторите бяха нападнати в медиите, а председателят на Камарата Нанси Пелоси ги нарече„ жестоки “

Като част от помощите за епидемията от 2 трилиона долара, Конгресът разшири допустимостта на обезщетения за работници, които не са традиционно покрити, като шофьорите на Uber и други свободни професии, които не са служители на заплати.

И за четири месеца кандидатите ще получават допълнително 600 долара на седмица освен редовните си обезщетения – безпрецедентен стимул, който за някои по-нископлатени работници наистина надвишава предишното им заплащане.

Причината да плащат повече на хората да не работят е, за да  ги предпазим от разпространение на силно заразеният вирус!

Той вече е убил 50 000 американци ,а  и да се предпазят  болниците да не бъдат затрупани от пациенти.

Някои собственици на фирми казват, че политическата цел на програмата изглежда е била подкопана от допълнителните обезщетения за безработица.

Междувременно говорител на сенатора Рик Скот заяви, че сенаторът „подкрепя разширяването на обезщетенията за безработица“, но се притеснява от Конгреса, да не създаде  „извратен стимул да нямаш желание да работиш“.

 

Източник: nameri-rabota.com