Стартира кампанията „SOS – спаси образованието сега“

Студенти и граждани ще дават предложения за реформата във висшето образование. Това е част от кампанията „SOS – спаси образованието сега“, чийто медийни партньори са Дарик радио, Нова телевизия и вестник „Стандарт“. Кампанията се провежда съвместно с Министерството на образованието, младежта и науката.

Основна причина за старта на инициативата е недоволството на младите хора в България от висшето образование. Сред посланията на кампанията са „Искаме да учим в България!“, „Искаме да няма корупция!“ и „Искаме реални знания, а не просто диплома!“.

Кампанията „SOS – спаси образованието сега“ ще популяризира и разяснява на студенти и граждани реформата във висшето образование. Това ще става чрез пътуващи SOS шатри. Ядрото на кампанията е от 30 души, които се разделят на четири мобилни екипа. Те ще се движат през уикендите, като всеки ден в четири областни града ще се разполагат на централно място четири шатри. Там ще има рекламни материали, ще се въртят клипове, а лицата на кампанията лично ще разясняват реформата във висшето образование на всеки желаещ да научи повече. Заедно с това в шатрите ще има и видео ниша с камера, където всеки ще може да запише своето предложение, мнение или послание в сферата на висшето образование.

От края на декември в социалната мрежа Facebook е открита и група „SOS – спаси образованието сега“, като до момента хората, присъединили се към нея, са близо 10 000./DarikNews/