Стартира информационна кампания „Знаете ли какво може да направи за вас социална Европа?”

На 1 юни е началото на тридневен информационен маратон, който е в рамките на кампания, провеждана от Генерална дирекция „Заетост, социални въпроси и равни възможности” на Европейската комисия (ЕК). В 10.00 часа кампанията ще открият министрите Тотю Младенов и Сергей Игнатов, Зинаида Златанова, ръководител на Представителството на ЕК в България и Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община  В продължение на три дни гражданите и гостите на столицата ще имат възможност да научат повече за възможностите, които членството на България в ЕС предоставя за осигуряване на работни места, за подкрепа на бизнеса, за достъп до качествено образование и за социално включване (шатра срещу Софийския университет между Орлов мост и метростанцията).

В България кампанията се осъществява от Министерството на труда и социалната политика в партньорство с Представителството на ЕК, Министерството на образованието, младежта и науката и Столична община.

В рамките на събитието са организирани игри и състезания за деца и младежи, концерти на ученици и публични дискусии.

На 1 юни в програмата участва начално училище „Св. Климент Охридски” от Кюстендил, което е бенефициент по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Негови ученици ще изнесат танцов спектакъл от 11 часа.

На 2 юни от 11.30 до 13.00 часа е публичният дебат на младежи от четири столични училища за възможностите за подобряване на качеството и достъпа до образование в България и за професиите на бъдещето. Участници са от НПМГ, ПГ по строителство, геодезия и архитектура, Втора английска гимназия и 74. СОУ. Дебатът е за кариерно ориентиране в училищното образование.
Вечерта на 2 юни от 18.00 часа ще има концерт на училищни рок-групи от НПМГ, Италианския лицей, Математическата гимназия от Монтана и Музикалното училище в София.

На 3 юни от 11.30  до 12.00 ч. ще бъде представен като добра практика проектът „ Студентски стипендии и награди”, който се изпълнява от МОМН по линия на ОП „Развитие на човешките ресурси”.