Стара Загора. Задържан е спътник на пияна шофьорка, посегнал на полицай

Към 1.10 часа вчера в Казанлък  полицейски екип на РПУ забелязал лек автомобил “Фолксваген Голф” да се движи зигзагообразно по бул. “Розова долина”. Водачът не спрял на  подадения от служителите сигнал със стоп-палка и продължил движението си. До Митница-Казанлък автомобилът е спрян принудително и при направената проверка е установено, че колата е управлявана от 31-годишната Д.К. от София.  В хода на проверката, пътуващият в автомобила Н.Д. (42г.) от с. Розово – във видимо нетрезво състояние, започнал да увещава служителите “да си кажат цената и да се оправят”. При отправеното разпореждане да не възпрепятства проверката, мъжът слязъл от автомобила, влязъл в пререкание с полицаите и ударил единия от тях с глава в лицето. Служителят паднал и получил краткотрайна загуба на съзнание. Н.Д. е задържан за 24 часа и срещу него е образувано е бързо производство за едро хулиганство.  При извършената проверка на Д.К.е установено, че тя управлявал автомобила след употреба на алкохол с концентрация – 1.38  промила. Срещу нея е образувано бързо  производство за престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК. Работата  по  случая  продължава.
Също вчера, към 19 часа в РПУ–Казанлък е получено съобщение, че около 12.30 часа същия ден, на домашния телефон на 82-годишен казанлъчанин се обадила жена, която се представила за внучката му. Мнимата родственица обяснила, че е предизвикала пътнотранспортно произшествие с пострадал човек. След това в разговора се включил мъж, който поискал 10 000 лв. “за да прикрие произшествието”. По-късно потърпевшият предал 1000 лв. на непознат, който дошъл пред дома му. По случая е образувано досъдебно производство.
И друга измама е регистрирана вчера на територията на РПУ–Казанлък. В следобедните часове 73-годишен казанлъчанин съобщил, че около 11.15 часа същия ден на домашния му телефон се обадил непознат, който се представил за служител на МВР и обяснил, че дъщеря му е предизвикала пътен инцидент с пострадало лице. Мнимият полицай поискал пари “за да оправи работата”. По-късно тъжителят предал 1700 лв. на непознат мъж, с когото се срещнал пред магазин “Била” в Казанлък. По случая е образувано досъдебно производство.