Среща на министър Цветанов с генералния директор на Агенцията за борба с тежката и организирана престъпност /SOCA/

Партньорството на българските и британски служби е конструктивно и открито, е оценката, дадена по време на разговорите. Основните акценти в оперативното взаимодействие са противодействието на трафика на наркотици и хора, контрабандата и тероризма

Министър Цветан Цветанов се срещна с генералния директор на Агенцията за борба с тежката и организирана престъпност /SOCA/ на Великобритания Бил Хюс. Двамата са изразили удовлетворение от изграденото сътрудничество, особено в борбата с трансграничната организирана престъпност, партньорството на българските и британски служби е определено като конструктивно и открито. На този етап приоритетите в оперативното взаимодействие са свързани с противодействие на трафика на наркотици и на хора с цел за сексуална и трудова експлоатация, контрабандната на акцизни стоки, нелегалната миграция, компютърните престъпления. Основни партньори в полицейското сътрудничество от българска страна са ГДБОП, главните дирекции Гранична и Криминална полиция.
Вярваме, че опитът на SOCA в изготвянето на стратегически анализ за заплахите от организирана престъпност ще бъде особено полезен за българските правоохранителни органи е отбелязал министър Цветанов.
Срещата се проведе в рамките на визитата на българската делегация, водена от министър-председателя на Р България Бойко Борисов.