Сретен Йоцич ще съди председателя на Окръжния съд

sreten iosichСръбският наркобос Сретен Йоцич, по-известен като Йоца Амстердам, ще съди председателя на Окръжния съд в Белград.

По време на вчерашното заседание на съда 47-годишният Йоцич отправи тежки обиди към председателя на съда Синиша Важич. Срещу него той ще повдигне и дело за правно престъпление и нарушаване на законите на страната. Наркобосът описа разговора си с него в килията в Централния затвор от преди няколко седмици. „Той се държа с мен като джепчия и през цялото време се кълнеше, че абсолютно законно е назначил служебен адвокат“, каза Йоцич. „Само преди две седмици той бе пред вратата на килията ми в затвора и ми каза следното: Заклевам се, че адвокатът Гордана Бабич бе в списъка на служебните адвокати. На това аз отговорих – няма за какво да ми се заклевате. Вие не сте джепчия, а председател на Окръжния съд“, разказа гневно пред съда Сретен Йоцич, който бе с нова прическа и син костюм. Вчерашното заседание на съда бе по делото за участието на наркобоса в убийството на Горан Марянович, по-известен като Гокси Бомбаш.
БГНЕС припомня, че Сретен Йоцич се намира в следствения арест от края на април тази година. Той е заподозрян като основен организатор на атентата срещу хърватския журналист Иво Пуканич. „Решението да ми наложи служебен адвокат е правен трик. Аз имах двама адвокати, които отказахте да пуснете в зала. От самато начало търся справедлив процес. Но, вие очевидно или нямате кураж или пък нямате право за подобно нещо. Аз ще информирам министерството на правосъдието за това нарушение и международните правозащитни организации“, каза още Йоцич. /БГНЕС