Сребро, фалшиви марки и нелегални цигари задържаха при акция митничари

Мащабна акция срещу контрабандата и разпространението на нелегални стоки проведе Агенция „Митници“ в последните дни на април. При акцията е използвана специализирана техника за сканиране на товарни превозни средства. Задържани са над 1500 броя облекла в нарушение на Закона за марките и географските означения и близо 4000 кутии нелегални цигари.
На 30 април при щателна митническа проверка, извършена от митническа мобилна група, в района на ГКПП Капитан Петко Войвода в полски камион са открити 7,2 кг недекларирани сребърни накити. Камионът е пътувал транзитно през България към Словакия. При проверката на товарния автомобил са открити и 414 тениски, носещи световно известни марки.
В рамките на акцията е проверен и български товарен автомобил, извършващ вътрешнообщностна доставка на стоки – спортни облекла и дънки. Засечени са 1221 облекла, носещи световно известни марки. При последващи действия на служители от Митница Свиленград, съвместно с ОД на МВР Хасково, в складовите помещения на фирмата, както и в дома на собственика й, са открити 2936 кутии цигари облепени с бандероли със изтекъл срок на валидност.
Както вече ви съобщихме при проверка на митническа мобилна група в района на Хасково бяха задържани около 1000 кутии цигари. С помощта на съвременна техника за сканиране на превозни средства, при роудстоп проверка на път Е-80, митническите служители забелязват голямо количество цигари, превозвано в товарен автомобил. При последваща проверка митничарите задържали над 20 000 къса цигари с бандерол стар образец от марките „Ротманс“ и „Вайсрой“.