Спортните клубове недоволни от размера на средствата за тях

Спортните клубове са недоволни от средствата предвидени за спортна дейност в бюджета на община Шумен за 2010 г. Това стана ясно по време на събрание, на което присъстваха представители на 20 клуба от Шумен, провело се в зала „Младост“. Целта на срещаат бе да се изкаже мнението на отборите относно политиката на община Шумен за определяне и разпределяне на средствата за спорт. В Бюджет 2010, който бе приет в края на месец януари, е определена сумата от 305 000 лв. за спортни, младежки дейности и туризъм.

Бяха излъчени 8 представители от клубовете, които ще сформират комисия. Целта е да контактува по-добре със спортната комисия към шуменския общински съвет и ръководството на общината. В комиисята влизат Иван Иванов, Ангел Яначков, Георги Георгиев, Мариола Спасова, Пламен Иванов, Йордан Методиев, Милен Янев и Даниел Димитров.

По време на събранието стана ясно, че ще бъде подготвена декларация със становища и искания на клубовете, която ще бъде представена на ръководството на община Шумен. В декларацията ще залегнат искания за спазване на критериите за финансиране на соиртните клубове, притеснене от факта, че няма предвидени пари за спортната база и др.

„Проблемът е, че не се събираме често, не оказваме натиск и не сме активни“, заяви Стоян Обретенов, представител на клуб по карате.

В началото на събранието присъства и представителят на спортното министерство за областите Шумен и Търговище Христо Харалампиев. Той обясни, че в двете области има регистрирани 110 спортни клубове./DarikNews/