Специализирана полицейска операция се проведе в София

policia2-1 (4)София. Специализирана полицейска операция по предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления, установяване на лица от криминалния контингент и лица, обявени за общодържавно издирване, както и непридружени малолетни и непълнолетни на обществени места по “малките” часове бе проведена тази нощ и в столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР. 
40 питейни заведения, пет компютърни клуба и осем сборища на лицата от криминалния контингент са проверени тази нощ при поредната специализирана полицейска операция. За времето от 22.00 часа на вчера до 6.00 часа сутринта днес са проверени 109 души, като са установени осем от криминалния контингент, две непълнолетни без придружители и един, обявен за общодържавно издирване. 
В акцията са участвали 45 полицейски служители. За извършена хулиганска проява в Седмо РУ са задържани петима, един от тях криминално проявен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.325 от НК.
В дискотека на територията на Седмо РУ, след 22.00 часа са установени двама непълнолетни, без придружители. На управителя на заведението са съставени актове – АУАН по Наредба РУИТД (за сервиране на алкохол на непълнолетни) и по Наредба №1 на СО (за пребиваване на непълнолетни лица след 22.00 ч.).
При извършената проверка в бистро в столичния квартал ”Хиподрума” не са представени трудови договори и търговски регистър. Собственикът е поканен да представи документите в РУ.
В хода на операцията са съставени четири акта по Закона за българските документи за самоличност, четири акта по Наредбите на Столична община, протокол за полицейско разпореждане по чл. 55 от ЗМВР и пет констативни протокола.
По Закона за движение по пътищата са съставени три акта и са наложени шест глоби по фиш. В хода на операцията са проверени 23 моторно-превозни средства. Принудително са репатрирани осем автомобила, един от тях от територията на Студентски град, седем – от централната градска част. Полицейските операции ще продължат./Агенция „Фокус“/