Специализирана полицейска операция в столицата

Извършена е проверка на 13 питейни и увеселителни заведения и един интернет клуб, проверени са 79 посетители; установени са осем криминално проявени

От 22 до 6 часа тази сутрин столичните полицаи проведоха поредната операция на територията на София за контрол над спазването на обществения ред. Служителите на реда са предприели действия за установяване на лица от криминалния контингент, непълнолетни, проституиращи, разпространители на наркотични вещества и лица, обявени за издирване. Проверявани са и автомобилите, паркирани в близост до обектите, относно изпълнение разпоредбите на Закона за движение по пътищата. Предмет на проверката е и спазване режима на работа и работното време в посочените заведения, начина на охрана и осъществяването на пропускателен режим.
В операцията са участвали 17 служители на Седмо РУМВР.
Извършена е проверка на общо 13 питейни и увеселителни заведения и един интернет клуб. Не са установени нарушения по отношение на разрешителния режим на работа, охраната и спазване на работното време, с изключение на клуб в ж.к. “Студентски град”, където видеонаблюдението не е работело. Проверени са 79 души, установени са осем криминално проявени.
В хода на операцията са задържани двама души – 25-годишната В.П., обявена за общодържавно издирване, и Р.А. /25 г./, задържан след извършване на кражба на вещи от мазета в ж.к. “Младост 1А”.
Проверени са 50 автомобила. По Закона за движение по пътищата са наложени 11 глоби по фиш за неправилно паркиране. Принудително са репатрирани 6 автомобила.
Специализирана полицейска операция проведоха и служители на РУ-Самоков. При акцията са проверени всички заведения на територията на града. Начинът на охрана, осъществяването на пропускателния режим, спазване на утвърденото работно време, присъствие на малолетни и непълнолетни, нарушения за продажба на алкохол и цигари на деца са били предмет на проверката. В седем кафе-клуба е констатирана липса на удължено работно време. Съставен е един акт по чл. 6 от Закона за българските лични документи. Установени са двама криминално проявени. Органите на реда установили, че в местна дискотека пропускателният режим не се осъществява съгласно нормативната уредба, а охранителите нямали отличителни знаци с имената на служителите и охранителната фирма. Непосредствено преди проверката в заведението в полицията бил получен сигнал за сбиване на входа на обекта, двама от участниците в свадата били задържани и доведени в РУ-Самоков за изясняване на инцидента. Проверени са 15 автомобила. Съставени са три акта за лица без документи за самоличност. Служители на “Икономическа полиция” са иззели 220 кутии цигари без бандерол, открити при проверка в магазин за хранителни стоки в града.