Специализирана полицейска операция на територията на столицата

Извършена е проверка на 10 питейни и увеселителни заведения, проверени са 204 посетители

Тази нощ столичните полицаи проведоха поредната операция на територията на София за контрол над спазването на обществения ред. Служителите на реда са предприели действия за предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления, установяване на лица от криминалния контингент, непълнолетни, проституиращи, разпространители на наркотични вещества и лица, обявени за издирване. Проверявани са и автомобилите, паркирани в близост до обектите, относно изпълнение разпоредбите на Закона за движение по пътищата. Предмет на проверката е и спазване на режима на работа и работното време в заведенията, начина на охрана и осъществяването на пропускателен режим. В акцията са участвали служители на Първо, Четвърто и Девето РУ, отдел “Пътна полиция” – СДВР, както и представители на Националната агенция по приходите.
В хода на операцията са проверени 10 увеселителни заведения и 204 посетители, един от които криминално проявен. След 22 часа в питейните заведения не са установени малолетни и непълнолетни без придружител. При проверка на клуб на ул. “Г.С. Раковски” служителите на НАП са съставили два констативни протокола за нередовно водене на счетоводната книга и неотчетени продажби. Акт за липса на схеми за евакуация е съставен от РСПБС, а от ХЕИ на бармана на заведението е съставен акт за пушене на работното място.
По Закона за движение по пътищата са съставени девет акта за установяване на административно нарушение, седем от които за алкохол и два за неправилно паркиране. За същото нарушение са наложени и 11 глоби по фиш. Принудително са репатрирани 29 автомобила – 16 от територията на Студентски град и 13 от централната градска част.