София. Криминалисти от Девето РУ МВР са задържали 20-годишен наркопласьор

policiya, policia, полиция, мврСофия. Криминалисти от Девето РУМВР са задържали 20-годишен наркопласьор при полицейска операция в жк.”Люлин”. Известният на органите на реда В.И. имал в себе си три пакетчета с амфетамин. Видът на наркотичното вещество бил установен с полеви тест, а по-късно потвърден и от химическата експертиза. Случаят е докладван в прокуратурата.
Наркодилър е разкрит и заловен и от служители на Пето РУМВР. 20-годишният М.Г., регистриран за криминални деяния, е задържан близо до подлеза на гара Подуяне. От него са иззети 11 плика с тревиста маса, реагирали като марихуана, найлоново топче с бял прах – амфетамин и няколко таблетки екстази. Дилърът е задържан под стража за срок от 72 часа.
На 29 октомври столичанка подала жалба във Второ РУМВР за извършен й грабеж. Пристигайки на централната жп гара 30 минути преди  полунощ, 39-годишната жена се отправила към трамвайната спирка. Неизвестен нападател рязко издърпал дамската й чанта с два мобилни телефона, лични документи и пари. След проведено разследване криминалистите установили, че автор на деянието е 18-годишният Д.О., осъждан. Повдигнато му е обвинение по чл.198 от НК и му е наложена мярка “задържане под стража” за 72 часа.