София. Задържана е организирана престъпна група, занимавала се с кражби на вещи от моторни превозни средства

На 21 декември в 18.30 часа в Четвърто РУ жена подала сигнал за откраднат лаптоп и други вещи от колата й, паркирана пред столичен магазин. Бил извършен оглед. Половин час по-късно мъж сигнализирал, че видял трима, които се опитвали да тарашат автомобила му, паркиран на същия паркинг. След проведени бързи оперативно-издирвателни действия криминалистите установили марката и номера на автомобила, с който неизвестните се придвижвали. Така вчера автопатрул на столичното Първо РУ го засякъл и спрял за проверка. В него били В.Й./32г./, П.Б./34г./ и С.С./40г./, извести на полицията с множество регистрации за кражби. В колата полицаите открили устройства за заглушаване на централното заключване на автомобили, а при последвалите претърсвания в жилището на В.Й.  намерили откраднатия преди ден лаптоп, както и други вещи с неизяснен произход. Работата по документиране и на други извършени от тях престъпления продължава.
Трима автокрадци са задържани при специализирана акция на столичните криминалисти. Установено е, че С.П./34г./, П.М./29г./ П.М./27г./ откраднали лек автомобил “Ауди А6” от гаражна клетка на ул.“Галичица”. При извършената проверка в тях били намерени и иззети електронни устройства за заглушаване на сигналите излъчвани от GPS – системи монтирани в автомобили. Допълнителна проверка констатирала, че преди месец те откраднали “БМВ”. Автомобилите са намерени и след приключване на процесуално следствените действия ще бъдат върнати на собствениците. Работата по случая продължава.
При провеждане на специализирана полицейска акция от служители на сектор “Наркотици” при СДВР, по време на покупко-продажба на марихуана са задържани Т.Г./33г./- Шмеки, 28-годишните Х.М. и Д.Г., Е.Х./24г./, с прякор Льони и Д.П./26г./. При извършеното претърсване в жилищата им са намерени различни количества марихуана, а в дома на Б.Г. – мобилни телефони и електронна везна. Постоянна мярка “Задържане под стража” е наложена на Т.Г. и Б.Г., а на Е.Х. и Д.П. – мярка за неотклонение за срок от 72 часа.