София. В Пето РУ на МВР задържани трима с фалшиви пари, второ РУ на МВР разкрит грабеж, Девето РУМВР задържани крадци

sofiaСофия. В Пето РУ на МВР са задържани трима криминално проявени, разпространявали фалшиви банкноти с номинал 50 лева. Преди няколко дни, на бул. “Данаил Николаев”, полицейски патрул спрял за проверка лек автомобил “Ауди”, управляван от 33-годишния В.С. от село Медковец. С него пътували софиянците И.И. /28 г./ и А.Ц. /32 г./. При извършения им личен обиск от тях са иззети пет неистински петдесетолевки. Служители от сектор “Икономическа полиция” установили в хода на разследването, че банкнотите са предлагани в търговски обекти в кварталите Ботунец и Челопечене. Материалите по случая са докладвани в Софийска градска прокуратура и е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 244 от Наказателния кодекс. На извършителите е повдигнато обвинение и им е наложена мярка за неотклонение “задържане под стража” за 72 часа.
Извършител на грабеж бе разкрит от служители на Второ РУ на МВР след подадена жалба от столичанка. Жената се оплакала, че на 2 декември към 22.30 часа, на ул.”Козлодуй” била нападната от непознат. Той насила издърпал дамската й чанта с лични документи и пари. След бързи действия криминалистите установили, че грабежът е дело на 19-годишния Г.К.-Гумата, регистриран за криминални деяния и осъждан. Обвинен е за престъпление по чл.198 от НК и е задържан под стража с постоянна мярка.
Други двама грабители са задържани в Девето РУМВР. Криминалистите разкрили, че те нападнали 53-годишна жена от Перник в района на метростанция “Западен парк” в жк.”Люлин” като й нанесли побой и отнели чантата й с дебитни карти , мобилен телефон и около 300 лева. Част от вещите са намерени и иззети от полицията. Срещу 18-годишния Д.Я. и 17-годишния С.Д. – криминално проявени, и двамата от Банкя, е образувано досъдебно производство.