София. Въоръжен грабеж в магазин за алкохол и цигари разкриха криминалисти от Първо РУ

белезнициСофия. Въоръжен грабеж в магазин за алкохол и цигари разкриха криминалисти от Първо РУ със съдействието на колегите им от сектор “Грабежи” при столичната полиция. На 3 ноември, около 19.30 ч., в магазина влезли двама маскирани, заплашили с нож продавача и отмъкнали оборота от 800 лева и две бутилки алкохол. В резултат на проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия са установени извършителите – Н.А. /23г./ и С.З. /22г./. Нааложена им е мярка “Задържане под стража” за срок от 72 часа.
Криминалисти от Второ РУ задържаха непълнолетен, откраднал дамската чанта на столичанка. Грабежът е извършен вечерта на 11 ноември в кв. Орландовци. В чантата на жената имало документи, два мобилни телефона и 10 лева. На 15 декември при провеждане на полицейска акция е задържан извършителят – 16 годишен. Материалите по преписката са докладвани в Софийска районна прокуратура.
Служители на столичното Седмо РУ задържаха Н.К. /49г./, измамил възрастна жена със 744 лева.. Представил се за служител на пощите и й предложил да обмени левовете й в евро. Допълнителна проверка установила, че Н.К. е автор и на друга подобна измама от януари миналата година, когато излъгал 82-годишна жена с 1166 лева. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.