Софиянец бил спипан вчера от полицията за подобна кражба

Две кражби на кабели от ел.инсталация на вили разкриха криминалисти от РУ-Елин Пелин.Вчера собственик на вила в с. Макоцево съобщил, че била разбита вратата на помощна постройка към къщата, а оттам липсвали медни проводници от електроуреди и електрическа инсталация. По горещи следи полицаите заловили двамата злосторници К.Б./45г./ и В.Л./44г./, които доброволно предали откраднатото в полицията. Образувано е досъдебно производство.
Софиянец бил спипан вчера от полицията за подобна кражба. Обект на неговия набег станала вила в същото село. А.А. /45г./, криминално проявен, успял да отмъкне медните проводници от ел.уредите и ел.инсталацията. Авторът на кражбата предал инкриминираните вещи с протокол за доброволно предаване. Срещу него е образувано досъдебно производство.
Снощи, след получен в РУМВР-Самоков сигнал за товарене на камион в нелицензиран пункт за черни и цветни метали, служители на полицията спрели за проверка товарен “МАН” с ремарке, собственост на лицензирана фирма със седалище във Велинград. Возилото било натоварено с 8500 кг метални отпадъци. Дежурна оперативна група извършила оглед, претърсване и иззземване на камиона, ремаркето и товара. В хода на разследването се установило, че металните отпадъци били натоварени от нелицензиран пункт на ул.“Латинка”, собственост на И.Я./59г./ от Самоков. Образувано е досъдебно производство по чл. 234, б. “Б” от НК.