СОК ОТ ГЛУХАРЧЕ

gluharcheТози сок е един от най-ценните тонизиращи средства. Той съдържа изключително голям процент калий, калций и натрий и същевременно е най-богатият източник на магнезий и желязо. Магнезият е необходим за укрепване на скелета и възпрепятства размекването на костите. Достатъчно количество органичен магнезий, желязо и калций в храната на бременната жена предотвратяват загубването и развалянето на зъбите, както и укрепват костите на детето.

Суровият сок на глухарчето, получен от листата и корените, съчетан с морковения сок и сока от листата на ряпата, помага при болести на гръбначния стълб и болки на другите кости, а също така придава на зъбите здравина, предотвратява пиореята и тяхното разрушаване.

Смесен със сока на целината и магданоза, сокът на глухарчето помага при анемии и функционални разстройства на сърцето, също така тонизира сърцето. Този сок е изключително полезен за далака и в комбинация с почти всички останали сокове стимулира секрецията (излъчването) на жлъчката и затова е полезен при дисфункции, както на черния дроб, така и при жлъчния мехур.