Снеговалежи и студове на Балканите

Белград/Скопие/Букурещ.Снеговалежите и температури под нулата обхванаха Балканите и създадоха сериозни проблеми, съобщават медиите. По пътищата в Сърбия останаха блокирани много автомобили, в Македония бяха въведени забрани за движение на тежкотоварни автомобили в някои участъци. Обилен сняг падна в Румъния. В Босна и Херцеговина температурите се очаква днес да спаднат до минус 21 градуса.

В Източна Сърбия близо до град Пожаревац снощи на шосето са останали блокирани 50 автомобила. След неколкочасово чакане пътниците били отведени в най-близкия мотел. В област Войводина продължава да вали сняг, затруднено е движението по пътищата и магистралите, на места снежните преспи достигат височина един метър.
В Македония около обед бе отменена забраната за движение на тежкотоварни автомобили по участъците Гостивар-Кичево през планинския проход Стража и в участъка Маврово-Дебър. Днес летищата в Скопие и Охрид работят, но движението по пътищата е затруднено.
В Босна и Херцеговина заради падналия сняг има големи затруднения в движението по пътищата.
В централната част на Черна гора според информациите движението по пътищата е напълно блокирано от големите снежни преспи, а в останалата част на страната е затруднено от ниските температури.
В Румъния на места дебелината на снежната покривка е достигнала 2,5 метра, блокирани са няколко важни пътни участъка./агенция „Фокус“/