СМЕС ОТ СОК НА МОРКОВ, ЦВЕКЛО И КРАСТАВИЦА

cvekloИзпиването на сока от един лимон в смес с половин чаша гореща вода по няколко пъти на ден и половин чаша смес от морковен сок, цвекло и краставичен сок 3-4 пъти на ден помага за изчезването на пясък и камъните в течение на няколко дни или седмици (в зависимост от размера и количеството на камъните).

Уокър дава следния пример: мъж на около 40 години в продължение на 20 години страдал от остри болки. Лекарите установили камъни в жлъчния мехур, което било потвърдено и от рентгеновите снимки. Само страхът от операция е бил причина този мъж да се обърне към Уокър. Докторът му казал, че бързото лечение със сокове може да предизвика усилване на болките, но те ще траят от няколко минути до един час, а след това с преминаването на разтворения калций всичко ще се прекрати.

Пациентът започнал да пие по 10-12 чаши с гореща вода, прибавяйки сока на един лимон и около половин литър смес от цвекло, морковен и краставичен сок през целия ден. На следващия ден започнали пристъпи на ужасни болки, продължаващи по 10-15 минути. Към края на седмицата настъпила кризата, по време на която той се търкалял по пода от болки, но изведнъж болката утихнала и много скоро след това камъните били изхвърлени и изглеждали като кал в урината. На следващия ден той предприел дълго пътешествие с кола: Ню Йорк – Вашингтон – Канада. Чувствал се с 20 години по-млад и се учудвал на простите чудодейни качества на този сок.

Това не е единичен случай. Хиляди и хиляди са хората в целия свят, които с благодарност свидетелстват за получените добри резултати от суровите сокове на зеленчуците.

Смес от морковения, цвекловия и краставичния сок ни дава едно от най-добрите средства за очистване и лекуване на жлъчния мехур, черния дроб, бъбреците, както и за простатната и други жлези.

Не бива да се забравя, че когато се консумират месни продукти, в организма се образува голямо количество пикочна киселина, която не е в състояние да се елиминира чрез бъбреците и това създава пренапрежение на този орган, а и въздейства на свой ред негативно на целия организъм. Ето защо това съчетание на соковете е необходимо да се въздържаме, макар и временно, от употребата на концентрирани захари и нишесте, а също така и от месо, за да се създаде възможност на организма да се приведе в нормално състояние.