Служители от сектор “Икономическа полиция”- ОДМВР приключиха проверката срещу Ж.Д. от Благоевград, използвала неправомерно лични данни на свои колеги

Служители от сектор “Икономическа полиция”- ОДМВР приключиха проверката срещу Ж.Д. от Благоевград, използвала  неправомерно  лични  данни  на  свои колеги.  Разследващите установили, че в качеството си на финансов съветник към регионалния офис на кредитна институция, дамата е ползвала неправомерно личните данни на свои колеги (копия  от лични  карти) и сключвала  договори за паричен заем на тяхно име, като присвоявала получените средства. Материалите от проверката са изпратени  в Районна прокуратура – Благоевград с мнение за образуване на досъдебно производство по чл.316 вр.308 от НК. Изяснено е, че в продължение на 2-3 месеца м.г. тя успяла да сключи 4 договора на името свои колеги без те да знаят това. Сумите по кредити били в размер от 500-650 лв., но до началото на януари повечето от тях останали непогасени. Истината за неправомерните сделки лъснала при издирването на кредитополучателите.
Служителите от същия сектор са приключи проверка срещу бивш директор на местния клон на държавна фирма с голям имоти в областния град. Изяснено е, че той сключил неизгодни договори със свързани фирми за отдаване под наем на държавния сграден фонд на силно занижени цени. Установено е, че с неизгодните договори през периода 2005 – 2010г. директорът е нанесъл щети на държавата за около 80 хил.лв. Материалите от проверката са докладвани  в Районна прокуратура – Благоевград с мнение за образуване  на  досъдебно производство по  чл. 220 от НК.