Служители на “Икономическа полиция” от ОДМВР- Кърджали, Враца и Пловдив предотвратиха разпространението на голямо количество цигари без бандерол

Задържани са над 6 500 стека от нелегално разпространяваната акцизна стока

Вчера в редица градове служители на “Икономическа полиция” проведоха специализирани проверки за продажба на цигари без бандерол. Общото количество на иззетата нелегална акцизна стока надвишава 6 500 стека.
100 мастер бокса цигари без бандерол бяха открити в товарен автомобил “Мерцедес”- собственост на фирма, спрян за проверка от служители на ОДМВР-Кърджали на пътя за село Яворово. Колата управлявал Б.А./56/, а в нея пътувала Ф.Д./40/ – служителка на фирмата, на която митнически служители са съставили акт за административно нарушения по Закона за акцизите и данъчните складове. Други 800 кутии цигари, немаркирани за платен акциз, са открити в л.а. “Опел”, управляван от С.Г. /26 г./, на който също е съставен акт за наарушение на митническия режим.
25 стека от марките «Дилайт»  и «MG» и кутии от тях са иззети от магазин за риболовни стоки във врачанския ж.к. “Дъбника”, стопанисван от Т.Г./40г/, а в магазин за хранителни стоки на пазара в комплекса полицаите на ОДМВР-Враца се натъкнали на 160 кутии от различни марки цигари, които също били без бандерол.  В рамките на операцията е претърсено и жилище на ул. „Вежен” във Враца, обитавано  от Н.Н./40г./, където са открити  140 кутии „LM”, 76 кутии „Парламент”, 6 кутии „МН слимс” и 52 кутии с пури „Титан” – всичките те без бандерол. Други  427 кутии „LM” и  6 – „Джинг Линк” са били укрити в мазе към апартамента. В гр. Мизия бил спрян за проверка лек автомобил „Опел”, собственост на Д.Д./37г./, от където полицаите иззели  85 стека “CAPITAL”,  стек “Gold classic” и 10 кутии “LM”. По случаите са образувани досъдебни производства.
Както съобщихме, вчера в Пловдив също бяха задържани близо 10 500 кутии с цигари без бандерол при проведена специализирана операция  на служители на сектор “Икономическа полиция” в дирекцията. В ареста са задържани двама пловдивчани. В апартамент на ул.”Сокол” в кв.”Столипиново” са намерени и иззети 4 270 кутии с цигари от марките “Виктори”, Слимс”, “Мерилин”, “Мурати”, “Ева слимс” и Карелия слимс”, притежавани от М.Н./32г./. Същия ден от жилището на И.Д./21г./ в ж.р.”Тракия” при претърсване служителите на Икономическа полиция са открили и иззели други 6188  ктуии с цигари без бандерол  – “Купър”, Слимс”, “LM”, “Мурати”, “Ева”, “Асос”, “Барон”, “Кинг” и “Ефер”. Според експерти, предотратените щети за бюджета от продажба на намерените и в двата апартамента цигари, са за около 40 хил. лв.