Служители на столичното Трето РУМВР задържаха един от основните дилъри на цигари без бандерол, действал на територията на София

Общото количество на откритите кутии цигари е над 120 000, намерени са  79 060 евро и 18 500 лева.

Специализираната полицейска операция по предотвратяване и пресичане на престъпления с акцизни стоки е проведена от служители на столичното Трето РУ на МВР на 10 април. В кв. “Красна поляна” те засичат криминално проявения В.С. /36 г./ докато шофира лекия си автомобил “Хонда Акорд”. В колата му полицаите откриват 1978 кутии цигари от различни марки, които са без бандерол.
В хода на акцията и съгласувано с дежурен прокурор на Софийска районна прокуратура, служителите претърсват къщите на В.С. и на майка му – К.С., както и прилежащите към тях четири гаража. На тези адреси  откриват над 124 000 кутии цигари от марките: “Park”, “Gulfa”, “Jin Ling”, “Tabacus”, “GD”, “Marlboro”, “Karelia”, “Victory”, “Davidoff”, Kent”, “Rothmans”, “Assos”, “Muratti”, “Parlament” и др. В дома на дилъра полицаите намират и укрити 79 000 евро и 18 500 лева.
В.С. и майка му са задържани, а материалите по случая са предадени на прокуратурата с мнение за образуване на бързо производство по чл. 234 от НК.
С реализираната от служителите на столичното Трето РУМВР операция е пресечена дейността на един от основните снабдители на търговски обекти и улични дилъри на цигари без бандерол на територията на София. Служителите на Трето РУМВР работят по версията, че В.С. е един от главните доставчици на търговците на лицензирана стока в района на “Женския пазар”.