Служители на сектор „Икономическа полиция-ОДМВР проведоха полицейска операция за контрол на акцизните стоки

Служители на сектор „Икономическа полиция-ОДМВР проведоха полицейска операция за контрол на акцизните стоки на територията на областта. В акцията участвали и антимафиоти и  митнически  представители. Проверени  са 69 обекта,  в които  се  продават  и съхраняват акцизни стоки. Нарушения са констатирани в хотелски комплекс в Банско, където проверяващите открили  в заведение 46 бутилки от различни марки алкохол с изтекъл бандерол и 15 бутилки – без бандерол. Нередовните спиртни напитки са иззети от представителите  на митниците. Фирмата нарушител е санкционирана.
Полицаи откриха оранжерия за канабис в двора на петричанин. Вчера при  проверка в имота на М.Г. полицаите се натъкнали на 5 кв. м. насаждения
канабис. По случая е образувано полицейско дознание.
Служители на “Икономическа полиция“ – РУМВР-Гоце Делчев проведоха полицейска операция за защита на интелектуалната и индустриална собственост. В хода на акцията са проверени търговски обекти, предлагали стоки без право да носят етикета на запазената марка. В товарен “Мерцедес”, управляван от С.С. от с.Леново, Пловдивско са открити  333  спортни артикула – друхи, обозначени със запазен търговски знак, а разрешително от  носителя  на  правата не е представено. Стоката  е иззета  с протокол. По  случая е образувано полицейско дознание.