Служители на РУ-Сливница задаържаха С.А. /45г./ от с. Алдомировци, успяла да прокара в обращение фалшива банкнота от 50 лв

Служители на РУ-Сливница задаържаха С.А. /45г./ от с. Алдомировци, успяла да прокара в обращение фалшива банкнота от 50 лв. Сигналът в полицията е получен от магазинерка в с.Цацаровци след 18 часа вчера. Преди това С.А. се опитала да пробута фалшивата банкнота в аптека и магазин в Сливница, но безуспешно.  С бързата реакция на полицаите, принудително е спрян автомобил “Ауди 80”, с който С.А. се придвижвала. Жената била задържана с полицейска мярка за 24 часа.
Криминалисти от РУ-Пирдоп и техни колеги от Панагюрище работиха по сигнал за отвличане на непълнолетно момиче. За няколко часа непълнолетната е открита в къща в с.Калугерово и предадена на родителите. Сигналът за изчезването й е подаден в полицията вчера към 17 часа от майката на девойката, която изразила съмнение, че щерка й е отвлечена.  Полицаите от двете районни управления бързо изяснили, че момичето е с. Калугерово. В хода на разследването станало ясно, че преди време то се запознало по скайпа с И.М. /18г./ от пазарджишкото село. Наскоро те се уговорили да се оженят и вчера към 14 часа се срещнали в Пирдоп.  За цялата ситуация родителите на момичето не били  уведомени. В хода на проверката не са установени данни за насилие от страна на младежа. След беседа с инспектор от Детска педагогическа стая момичето е предадено на родителите.
Служители на ПУ-Долна баня заловили двама младежи в момент на кражба на оградната  мрежа на местния гробищен парк. Авторите на деянието били задържани с полицейска мярка за 24 часа. Снощи бдителен гражданин съобщил в полицията за двама крадци, които се навъртат в гробището. Изпратеният на място автопатрул спипал В.С. /23г./ и аверът му Д.И. /30г./, докато режели мрежата от оградата. Извършен е оглед.