Служители на ОДМВР – Сливен разкриха и задържаха трима мъже, извършили грабеж на товарен автомобил, собственост на румънски гражданин

policiaСпециализираната полицейска операция е проведена съвместно с колегите им от областните дирекции в Благоевград и Пазарджик и СДВР

Разследването започнало в средата на май месец, когато шофьор на товарен автомобил, собственост на румънски гражданин, потърсил помощ в полицията. Той разказал, че около 7.30 ч. на 12 май бил спрял за почивка на паркинг на пътен възел „Петолъчка“. Внезапно двама маскирани мъже нахлули в кабината и го принудили да потегли към София. На околовръстния път за Перник похитителите го накарали да спре, единият от тях, заедно с водача се качили в такси, а другият – седнал зад волана на товарния автомобил и го подкарал. По-късно – след заплахи за здравето и живота му, ако сигнализира в полицията, човекът бил оставен на неизвестна за него улица в София.
Столичната полиция веднага обявила за общодържавно издирване товарния камион и ремаркето, а в ОДМВР – Сливен по случая било образувано досъдебно производство. Последвала упорита оперативна работа, в хода на която бил установен поръчителят на престъплението – Г.Н. /37 г./. Така на 3 декември, под ръководството на главния секретар на МВР, била реализирана мащабната полицейска операция. Г.Н. бил задържан в с. Самуилово, Петричка община. В Пазарджик в полицейския капан влязъл единият от физическите извършители – К.Д. – Лозенеца /42г./- криминално проявен за склоняване към проституция и хулиганство, а в София – вторият – Х.Т. /40 г./, криминално проявен за хулиганство и изнудване.
Тримата са приведени в полицейския арест на ОДМВР – Сливен, повдигнати са им обвинения във връзка с извършено престъпление по чл. 213а и 214 от НК. С постановление на Окръжна прокуратура – Сливен, мярката на тримата мъже е удължена на 72 часа. Предстои в Окръжен съд – Сливен да бъде внесено искане за налагане на постоянна мярка „задържане под стража“. Работата по изясняване цялостната престъпна дейност на задържаните продължава.