Служители на ОДМВР-Силистра задържаха мъж, съхранявал и разпространявал порнографски материали с деца в интернет

Операцията е проведена с колегите им от ГДБОП, под ръководството на районната прокуратура

Спецполицаите наблюдавали в продължение на два месеца заподозрения М.К. /27 г./ и планирали внимателно акцията по задържането му на 10 март. Операцията е проведена съвместно с колегите им от ГДБОП и след разрешение на Районен съд – Силистра, поискано от прокуратурата.
М.К. бил спипан в дома му, а при продължилите процесуално-следствени действия на адреса антимафиотите открили компютърна конфигурация и магнитни носители, съдържащи стотици порнографски снимки и видеоклипове с малолетни и непълнолетни момчета. На част от тях той позирал с насочен нож или пистолет към главите на непълнолетни момчета, на други – ръцете на някои от децата били приковани с белезници. Намерени и иззети са 6 видеокамери, разположени на различни места в апартамента, газов пистолет, палки и белезници. До този момент е установено, че задържаният често приемал в дома си момчета на възраст между 13 и 16 години и ги черпел с алкохол. Той печелел доверието им като доброволен лектор в хуманитарна организация, където преподавал превенция на сексуалното и наркоманното рисково поведение
Продължава работата по установяване на контактите и участието му в мрежа за обмен на актови снимки с деца в интернет, както и изясняване на версия, че е блудствал с непълнолетните.
М.К. е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Срещу него е образувано дознание по чл. 159, ал.6 от НК.