Служители на ОДМВР-Габрово неутрализираха осем-членна организирана престъпна група, занимавала се с разпространение на наркотици в града

Задържани са двамата лидери, които набирали дилърите си чрез заплаха и физическа сила Специализираната полицейска операция, под ръководството на окръжна прокуратура, е започанала вчера.  В хода й са задържани двамата основни играчи в престъпната схема и шестима техни помагачи, които разпространявали наркотиците на територията на града.
Спецполицаите влезли в дирите им преди повече от четири месеца и оттогава започнали внимателно да разплитат случая. В полезрението им попаднали организаторите – Т. А. /28 г./ и Х. К. / 27 г./ от Габрово. Установили, че двамата «вербували»  свои съграждани да участват в групата за разпространение на наркотици, след като използвали физическа сила и заплаха за живота им. После ги принуждавали да поемат несъществуващи имуществени задължения. С подписването на записи на заповеди за суми между 500 и 2000 лв. те вече попадали в капана на организаторите и единственият им избор оставал да им служат и да отчитат приходите от наркоразпростанението на двамата си «работодатели».
Вчера при проведената операция в полицейския капан попаднали единият от лидерите – Т. А. и още шестима мъже на възраст между 18 и 25 години, а рано тази сутрин е задържан и Х. К.
При извършените обиски и претърсвания в жилищата на задържаните са намерени и иззети общо 60 гр амфетамин, 500 гр марихуана, 25 таблетки екстази и множество попълнени бланки на записи на заповед. Намереното количество наркотични вещества е на обща стойност около 11000 лв., уточняват от областната дирекция.
Лицата са задържани за срок от 24 часа, като на двамата лидери – Т. А. и на Х. К., ще бъде поискана мярка “задържане под стража” за срок от 72 часа.
Работата по изясняване на цялостната им престъпна дейност продължава. По случая в ОДМВР-Габрово е започнато досъдебно производство.