Служителите на РУМВР-Банско са действали в рамките на закона и не са възпрепятствали английските граждани да влязат във владение на имотите си

След незабавна реакция на министър Цветанов и главния прокурор, случаят бе изяснен от екип от служители на Главна дирекция “Криминална полиция”, прокуратурата и РУМВР-Банско

Сформиран екип от служители на Главна дирекция “Криминална полиция”, прокуратурата и РУМВР-Банско изясни случая с възникналото напрежение около продажбата на апартаменти в комплекс “Четири сезона” на английски граждани. Поводът бе импровизираният вчера протест на чуждите граждани, които не бяха допуснати да влязат във владение на своите имоти. След незабавна реакция на министър Цветан Цветанов и главния прокурор Борис Велчев бе създадена организация за цялостна проверка на случая.
Не са констатирани пропуски в работата на полицията и прокуратурата, стана ясно на проведения днес брифинг в сградата на РУМВР- Банско. В него взеха участие административният ръководител на Софийска апелативна прокуратура Вичо Вичев, заместник-директорът на Главна дирекция “Криминална полиция” Георги Арабаджиев, окръжният прокурор на Благоевград Елка Атанасова, представители на районната прокуратура в Разлог и РУМВР-Банско.
МВР и в частност РУМВР-Банско поема ангажимента за недопускане на нарушения на обществения  ред и други закононарушения, бе категоричен зам.-директорът на “Криминална полиция”. В района на хотелския комплекс е осигурено полицейско присъствие и за всяка нередност органите на реда ще сезират прокуратурата.
По време на протестните действия на английските граждани, полицейските служители от РУМВР Банско и прокуратурата са предприели всички законови мерки за недопускане на ескалация на напрежението и не са възпрепятствали собствениците да влязат в имотите си.
По думите на окръжния прокурор Елка Атанасова, в момента в районния съд в Разлог и окръжния съд в Благоевград са на производство граждански дела, които страните в казуса са завели за изясняване на възникналите помежду им спорове.