Служителите на ОДМВР-Русе и колегите им от РУМВР-Тутракан откриха тялото на убития 75-годишен мъж

ruseВ полицейските действия, които продължиха повече от десет дни, се включиха и колегите им от РУМВР-Тутракан.

Тази сутрин в местност край с. Нова черна бе открит трупът на  75-годишния мъж от Русе, убит на 21 октомври т.г.. Както вече ви информирахме, на 2 декември тази година, полицията в Русе задържа  двамата русенци Х.А. /47 г./ и Г.Г. /41 г./, които са обвинени в извършеното тежко престъпление на 21 октомври 2009 г..
В хода на проведените полицейски действия бе доказано, че след убийството те опитали да покрият следите на престъплението.
Веднага след задържането им започна и издирването на трупа на жертвата. Бяха събрани данни, че тялото е заровено в района на землището на с. Нова черна, общ. Тутракан и в издирването се включиха полицаи на местното районно управление. Действията на служителите на реда бяха проведени под ръководството на директора на ОДМВР- Русе комисар Светослав Първанов и наблюдаващия делото окръжен прокурор.
Започна всекидневно и упорито претърсване на местността. В резултат на непрестанната работа рано тази сутрин полицаите откриха заровеното тяло на мъжа. Веднага на място бе извършен оглед от оперативна дежурна група на ОДМВР-Русе. Трупът е откаран в Съдебна медицина за аутопсия.
Работата по случая продължава.