След успешна оперативно-издирвателна работа криминалисти от столичната дирекция разкриха и задържаха двама опасни грабители

След успешна оперативно-издирвателна работа криминалисти от столичната дирекция разкриха и задържаха двама опасни грабители. На 29 декември миналата година в Четвърто РУМВР се получава сигнал, че 38-годишен мъж е пребит с палки на малка уличка в центъра на София и ограбен. Двамата нападатели отнели чантата му с лични документи, кредитни карти и значителна сума във валута. Със случая се заемат служители от сектор “Грабежи” в СДВР. В хода на разследването са установени и задържани извършителите – 20-годишните Р.Н., известен на органите на реда, и Х.Г., без криминални регистрации до момента. При претърсване в дома на Х.Г. са открити и иззети 6 газови пистолета и боеприпаси за тях, бойна граната, метална палка, маска с прорези за очите и устата, електронна везна и 122 грама марихуана. Материалите са докладвани на прокурор от СГП. На двамата е повдигнато обвинение за извършен грабеж, а на Х.Г. – и за притежание на наркотични вещества. Наложена им е постоянна мярка “задържане под стража”.
Криминалисти от сектор “Престъпления свързани с МПС” в СДВР и колегите им от Първо РУМВР са разкрили автокрадец, задигнал луксозен автомобил от паркинг на летище “София”. На 12 януари собственикът на “Порше Кайен” установил, че колата липсва от платения паркинг, където я бил оставил четири дни по-рано. След прецизна оперативно-издирвателна работа се установило, че автор на престъплението е 28-годишният Р.Р. от Хасково, известен на органите на реда. Той е с мярка за неотклонение “задържане под стража” за 72 часа. Изяснило се също, че автомобилът бил продаден за 30 хиляди лева на 44-годишен мъж в друг град на страната. Открит е и посредникът, извършил продажбата – П.Л./37г./, регистриран в полицията, който е арестуван за 24 часа в Първо РУМВР. Работата по случая продължава.