Скорпион (24 октомври – 22 ноември) Хороскоп

Елемент – вода

Характер –  неподвижен, воден, женски

Управляваща планета – Марс и Плутон

Любима фраза – „Аз желая!“

Подходящи камъни – топаз, лунен кристал, гранат, изумруд

Щастливи числа –   4, 9, 21, 666
Положителни черти – темпераментни, страстни, решителни, независими

Отрицателни черти – ревниви, отмъстителни, безжалостни

 

Скорпионът е знак на родените между 24 октомври и 22 ноември. Заедно с Риби и Рак те принадлежат към водните знаци, управлявани от Плутон.

 

Скорпионите са много сложни като личности. Това се дължи на страстната им природа, силните чувства, които изпитват и които не са много разбираеми за другите хора. Тези хора са много привлекателни, умеят да омагьосват хората, външно са доста хладни, но вътре в тях бушува огън.

Не се боят от неприятности, винаги са готови да се борят, но по някое време битките ги изтощават. Но не искат другите да знаят за вътрешните им борби, затова доста умело се преструват и скриват чувствата си.

 

Внимавайте със тази зодия, те са доста злопаметни и отмъстителни. Ако не стане по тяхната, ще си покажат отровните щипки. Не са никак безобидни, дори в някои случаи са много решителни и целеустремени.

 

Затова пък са много искрени и до болка откровени. Може да ви заболи от това, което ви казват, но знайте, че е истина и го правят, защото не искат и не обичат да лъжат. Затова винаги можете да разчитате на тях, че ако кажат нещо, ще го изпълнят. Няма да ви се умилкват, но затова пък ще са много честни с вас.

Представителите на зодията са доста различни дори един от друг, но все пак имат общи черти, които ги обединяват под един знак и доста често в живота им се случва да преминават от един образ към друг.

 

В здравословно състояние също си проличават силните чувства, които са присъщи на Скорпионите. Те могат да имат проблеми с храносмилането си, с различни възпаления и повечето от тези заболявания се дължат на неправилния начин на живот, който водят. Трябва да се отърват от вредните си навици, неразумното хранене, депресиите и нервите. Неразумният им полов живот може да доведе до венерически болести. Затова по-внимателно

със секса, алкохола и другите изкушения, на които сте изложени.